De första trevande stegen...

myTaste.se
 
Okej. Nu har jag tagit dem.
 
....!!!....
 
Efter ett och ett halvt år av att tänka göra det så GÖR jag det. Nu startar jag bloggen som jag tänkt på i nästan två år. Idén formulerades efter att jag pga anledningar var tvungen att ändra om hur jag äter, på ett ganska drastiskt sätt. Mat har aldrig påverkat mig så mycket och lett till så många känslor förrän när jag började begränsa mig i vad jag kan äta. Spännande först, skitjobbigt emellanåt, tankekrävande, kreativt, trevande, ibland självsäkert. Känsla av frihet och ofrihet (jag KAN välja bort viss typ av mat - jag är ofrivilligt BEGRÄNSAD), frustration över att det är svårare och inte lika tillgängligt att äta ´utanför menyn´. Stundvis upprymdhet.
 
Den här bloggen kommer handla om mat. Mat som är fri från gluten (de flesta spannmål), tomat, aubergine, paprika, röda linser, majs, vitt socker. Som innehåller inga/sparsamt med mjölkprodukter, sparsamt med nötter och mestadels vegetariskt. Sen är det säkert något mer som jag glömt bort just nu. Vem orkar minnas allt en inte ska äta, eller göra, hela tiden?!
 
Det här är för att inspirera och peppa mig själv och förhoppningsvis någon annan därute som sitter i den berömda samma båten, vi är väl flera?
Det är inte en "hälsoblogg", för mig är det här inte en ny trendig diet, fast det ligger i tiden att äta gluten, mjölk och sockerfritt även för de som inte är känsliga/allergiska. Skulle jag inte reagera som jag gör skulle jag äta pasta med gräddsås varje dag. Mmmm.. och budapestbakelser.. och... ja well, ni förstår.. munnens, själens längtan osv. För mig handlar det om att undvika saker jag tycker om för att må bra i min kropp och det är ett projekt.
 
Och en del av det projektet börjar här, i utanförmenyn.
 
 
 
 
RSS 2.0