Gurksallad, hummus, grillad zucchini och halloumi
Det första som kommer till mig är ordet Yoko Ono skrev i taket på en av hennes utställningar, som enligt myten fångade John Lennons intresse: Yes!
Vår middag idag var okomplicerad att göra men fantastisk att äta. Det här uttrycket att smaker gifter sig väl med varandra kanske är föråldrat, men ett kärleksfullt möte maträtterna emellan var det!
4 små rätter. Stekt halloumi, gurksallad, ungsgrillad zucchini och hummus.
1. Börja med zucchinin. Skär i knappa centimetertjocka skivor på längden och smörj in med olivolja, salt och peppar. Lägg på ett galler och ställ in i ugnen i ca 200 grader. Nu tog jag inte tid på hur länge de var inne, men de ska se "transparenta" ut i färgen och ha mjuknat i köttet. Kanske runt 20 minuter.
2. Gör därefter hummusen, finns i länk här: Brunch
3. När hummusen är färdig och zucchinin gottar sig i ugnen är nästa steg gurksalladen. Skär nästan en hel gurka i små bitar, ungefär samma mängd valfri sallad i små bitar (jag använde romansallad), häll på generöst med hackad persilja, fryst går jättebra. Vänd runt salladen i olivolja, en bra skvätt citronsaft, salt och peppar. Har du någon färsk ört hemma varför inte slänga med några kvistar av den? Jag hade basilika hemma så det fick bli några klipp av den i.
4. Skär upp bitar av halloumin och stek när zucchinin är klar. Halloumi gör sig bäst alldeles nystekt.
Rekommenderar att få med en liten bit av allt på varje gaffel for better, bigger loove!
Obs! Jag tyckte att det här var jättegott, men mina smaklökar är inte universiella. Min dotter gillade i.n.g.e.t av det och beställde istället scrambled eggs. Min sambo var mer nöjd men inget big fan av salladen pga jag smög i massa basilika.
Wow!